Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal algemene vragen. Voor specifieke vragen kun je altijd contact opnemen via ons algemene mailadres.

Hoe oud moet je zijn om lid te worden?

Bij de Laurentiusgroep kan je vanaf 7 jaar terecht. In het menu onze speltakken hierboven kan je vinden welke speltak bij welke leeftijd hoort. De jongste scouting-speltak (bevers) hebben wij niet.

Wanneer zijn de opkomsten?

Alle speltakken draaien op zaterdagmiddag. De opkomsten beginnen om 14:00 uur. Naast de opkomsten zijn er af en toe weekendkampen (voor de welpen 2 of 3 per jaar, voor de verkenners en padvindsters 4 tot 5) die soms op vrijdagavond en soms op zaterdag beginnen en meestal tot zondagmiddag duren. Het zomerkamp is meestal in de eerste week van de schoolvakantie.

Waar zitten jullie?

In het Houdringebos tussen De Bilt en Bilthoven. We zitten daar in het bos en bij een groot veld, dus een schitterende omgeving voor scouting! We hebben twee gebouwen: het Hopman van Krimpenhuis voor de jongens en het Roostercomplex voor de meiden. De beste manier om naar ons toe te komen is op de fiets (route), want met de auto zijn onze gebouwen niet bereikbaar.

Niet met de auto?! Waar kan ik dan parkeren?

De beste plek is op de paralelweg langs de Soestdijkseweg. Vanaf daar is het 100m lopen naar het Roostercomplex (tegenover huisnr. 127/129 het bos in) en 500m naar het Hopman van Krimpenhuis (bij huisnr. 152 het bos in). Alternatieven zijn de Visserssteeg en bij het gemeentehuis (zie de P op de kaart rechts, of groter bij contact & route). Parkeren is overal in het bos (inclusief de grijs aangegeven verharde weg) verboden!

Mag ik een keer komen kijken?

Ja natuurlijk! Iedereen is welkom om te komen kijken. Kijk eens op de pagina kennismaken. Daar kan je je naam achterlaten zodat wij je kunnen uitnodigen en je zeker weet dat wij er zijn.

Wat kost het?

De jaarlijkse contributie is €260 voor welpen, €280 voor verkenners & padvindsters en €295 voor rowans en sherpa's. Daar zitten alle kosten in, dus ook de weekendkampen en het zomerkamp. Alleen bij de installatie komen er eenmalig wat kosten bij voor het uniform (ca. €75). Voorop staat dat scouting toegankelijk is voor iedereen: contributie mag geen bezwaar zijn voor lidmaatschap. Onze groep neemt daarom ook deel aan het Upas programma.

Worden leiding en bestuur betaald?

Nee, de groep wordt volledig vrijwillig gedraaid. We hebben een team van circa twintig vrijwilligers die elke week opkomsten voorbereiden, de kampen organiseren, de gebouwen onderhouden, etc. Zonder hen zou er geen Laurentiusgroep zijn! De contributie van jeugdleden en stamleden wordt gebruikt voor vaste lasten (o.a. gebouwen), contributie van Scouting Nederland en het programma. Om de kosten laag te houden hebben we natuurlijk zo nu en dan ook de hulp van ouders nodig!

Worden leiding en bestuur gescreend?

Elke vrijwilliger bij de Laurentiusgroep moet in het bezit zijn van een "Verklaring Omtrent het Gedrag" (Justis: Wat is een VOG?) en bij nieuwe leiding van buiten de groep worden referenties geraadpleegd.

Verhuren jullie de gebouwen voor feestjes?

Nee, helaas. Onze gebouwen staan op het terrein van het Utrechts Landschap en wij hebben strikte afspraken dat we alleen aan scoutinggroepen verhuren die een kamp of opkomst draaien (dus ook geen feesten). Voor meer informatie, zie verhuur.