Jongenswelpen (7-10 jaar)

Welkom bij de jongenswelpen! Hieronder kan je lezen wie wij zijn en wat we doen. Als je het leuk vindt om een keer mee te doen ben je van harte welkom!

De jungle

De kinderen bij onze speltak worden welpen genoemd. Welpen zijn jonge wolven. De opkomsten houden we in onze eigen jungle. Misschien ken je die wel uit het jungleboek of uit de film. Onze jungle is heel groot en we hebben dus alle ruimte om te spelen. Onze leiding is ook echt thuis in de jungle, dat zie je aan hun namen: Shere Khan de tijger, Bagheera de zwarte panter, Chil de postduif en Mang de vleermuis. Alle Jungle dieren zijn vriendjes van de welpen en onze jungle is gelukkig dus niet gevaarlijk.

Onze opkomsten

We doen heel veel verschillende dingen op de zaterdagen. Ons gebouw en onze jungle liggen midden in het bos en de weilanden van het Utrechts Landschap. We spelen dus veel buiten en alleen als het echt hard regent zijn we in ons Hordehol (zo heet onze ruimte) te vinden. Ga er dus maar vanuit dat je lekker vies wordt op scouting!

Een spel dat bij ons veel gespeeld wordt is bijvoorbeeld Levend Stratego. Je moet de vlag van een andere partij zoeken. Maar let op: je kan getikt worden en terug moeten naar je beginpost! Andere spelletjes die we veel doen zijn: tontrekken, pom-pom-poelewee (ken je dat?) en vlaggenroof.

Naast de gewone opkomsten hebben we ook af en toe een weekendkampje. Meestal in een bepaald thema. Niet lang geleden hadden we bijvoorbeeld een 24-uurs survivalkampje. Daarbij moesten we midden in het bos zelf ons eten maken en omdat we geen borden hadden moesten we uit halve flessen eten. Ook hebben we in een hooiberg overnacht. Naast deze gezellige weekenden met onze eigen speltak, hebben we ook opkomsten en weekendjes met andere speltakken en soms zelfs met andere groepen uit de regio.

Zomerkamp

Als afsluiting van het scoutingseizoen gaan we elke zomer een week met alle welpen op kamp. Dit is natuurlijk erg spannend, maar ook altijd erg gezellig! We hebben op kamp al van alles meegemaakt: zeerovers, indianen, een gekke hoteleigenaar, lopende mummies en nog veel meer. Ga je ook volgend jaar ook met ons mee op avontuur?

Lijkt het je leuk?!

Kom dan eens kennismaken! Als je het formuliertje invult dan nodigen wij je uit om te komen kijken. Je kan ook op zaterdagmiddag rond kwart voor twee langskomen bij het Hopman van Krimpenhuis.