Verkenners (11-15 jaar)

De Laurentiusgroep heeft een actieve groep verkenners. Onze opkomsten zijn in principe op zaterdag van 14.00 uur tot 17.30 uur.

De opkomsten

Elke week zorgt het enthousiaste leidingteam voor een actief en uitdagend programma, dat een combinatie is van doen, leren en spelen. En of het nou gaat om het spelen van een bosspel of het koken van je eigen potje, je bent altijd in een team bezig. We willen de roots van scouting niet uit het oog verliezen en besteden dus onder andere aandacht aan routetechnieken, kamperen, EHBO en pionierobjecten (bv je eigen keuken bouwen), verantwoord vuur maken en omgaan met zaag & bijl. Het leren wordt natuurlijk afgewisseld met (bos)spelen. Andere uitdagende verkenneractiviteiten zijn bijvoorbeeld abseilen, vlotvaren en primitief koken. Tijdens opkomsten zijn er zowel activiteiten met de hele troep als activiteiten die je met je eigen groepje (patrouille) doet.

Op kamp

Een aantal keer in het seizoen gaan we op kamp. Zo hebben we twee weekendkampen die elk jaar op het programma staan: Waterweekend in september en IJsberenweekend in januari. Daarnaast organiseren we nog 1 of 2 weekendkampjes waarbij we ergens in Nederland gaan kamperen. Voor degenen die nog meer willen is er met Pasen de HIT, waar je scouts uit het hele land tegenkomt. Elk jaar gaat er bovendien 1 patrouille naar de Scoutingwedstrijden. Waar de jongens elk jaar weer naar uitkijken is ons zomerkamp (ergens in Nederland). Eens in de vijf jaar hebben we een groepskamp en gaan we naar het buitenland.

Lijkt het je leuk?!

Kom dan eens langs en doe met ons mee! Als je het formuliertje invult dan nodigen wij je uit om te komen kijken. Je kan ook op zaterdagmiddag rond kwart voor twee langskomen bij het Hopman van Krimpenhuis.